Ana içeriğe atla

binance borsasında buy/sell stop limit kullanımı

binance borsasında buy/sell stop limit kullanımı


binance daha önceki yazılarda da belirttiğimiz gibi çok kullanılan kripto para borsalardan birisidir.

verified üye olmanız(kimlik bilgilerinin fotoğrafını çekip sisteme yüklüyorsunuz) ve "using bnb to pay for fees" işaretlemeniz durumunda komisyonlarınızı %25e düşürebiliyorsunuz.



binance'a giriş yaptıktan sonra sol üstteki exchange(basic veya advanced) giriyorsunuz. stop limit, dur limiti tanımlamak istediğiniz para birimine, coine tıklıyorsunuz.

iki tip stop limit emri vardır. birincisi buy stop limit. yani satın alma noktası limiti. diğeri sell stop limit yani satış noktası limiti.

buy stop limit, alım noktası limit


aşağıdaki durumda AION adlı coinden örnek verelim. AION değeri 0.0017de ve 0.0019da bir direnç olduğunu tespit ettik. 0.0019 kırarsa daha çok yükseleceğini tahmin ediyoruz. bu durumda 20 değeri için stop 25 için limit tanımlayarak bu aralıkta yakaladığın bir yerden 0.2 kadar al, çünkü çok daha yükselecek diye beklenti halindeyiz.

sell stop limit, satış noktası limit

AION değeri yine 0.00017de ve çok daha düşerse zarar etmek istemiyoruz. bu yüzden sell tarafında(sağdaki taraf) stop kısmına 15 limit kısmına 13 yazıyoruz. miktar olarak 0.02sini sat diyoruz. buradaki klasik kullanım iki kademe belirleyip her birisi için %50 vermektir. yani %50sini şu fiyattan sat, izlemeye devam et şu fiyatın da aşağısına inerse o zaman kalan %50 sini sat şeklinde emir verilir.


son olarak binance komisyon oranlarının görece az olmasıyla avantajlı.

üye olmak için:
buradan binance'a girip register tıklayıp üye olabilirsiniz.

binance sitesinde aynı konuya burdan ulaşabilirsiniz: 




Yorumlar