Ana içeriğe atla

bitcoin borsaları nedir, binance nasıl kullanılır, bitcoin nasıl alınır?

bitcoin borsaları nedir, nasıl işlem yapılır?

halihazırda üretilmiş olan bitcoini bitcoin cüzdanınızdan borsaya taşıyarak alt coinlere(ethereum, zcash, litecoin, dash, monero, vb) yatırım yapabilir, al sat yapabilirsiniz.

dünya çapında  bütün borsaları görebilirsiniz. farklılıkları olmakla beraber benzer şekillerde.



binance çin borsası. register tıklayıp üye olabilirsiniz. binance için paribu veya btcturk gibi sitelerden bitcoin alıp binanceye aktarabiliyorsunuz. bitcoininizi binance'ye gönderdikten sonra ilk iş kendi para birimi olan binance coin(bnb) almanızı tavsiye ederim. ilk etapta 1-2 tane yeterli.
hesap(account )kısmında "using bnb to pay for fees" seçeneğini işaretleyerek komisyon oranlarını %50 oranına düşürebiliyorsunuz. ek olarak kimlik belgelerinizi onaylayarak verified(onaylanmış) user oluyorsunuz. bu durumda komisyon oranı %25 oranına düşüyor.
binance'da kredi kartıyla/debit cardla alım yapamıyorsunuz.


Buy Bitcoin at CEX.IO

cex.io başka bir borsa. açılan sayfada register tıklayarak üye olabilirsiniz. en önemli avantajı doğrudan kredi kartı/debit kartla bitcoin ve alt coinleri alabiliyorsunuz. dikkat etmeniz gereken bir konu var. üst kısımda "buy/sell" ve "trade" diye iki başlık var. bunlardan buy/sell yazanı kullanmayın. bunu kullanınaca size kendi sahip olduğu coinlerden satıyor. atıyorum 17.000$ iken burdan alırsanız 18.000$. trade'den alırsanız daha ucuz oluyor.

yine kredi kartıyla coinmama sitesinden bitcoin alabilirsiniz. bir önceki yazıda bahsetmiş olduğum cüzdanlardan birine öncelikle üye olmanız gerekiyor.
coinmama hesabınızı verify(onayladıktan) sonra buy bitcoin diyerek doğrudan alım yapabiliyorsunuz. buradaki fiyatlara bakmanızı öneririm, cex.iodan daha ucuza gelebiliyor. buradan üye olabilirsiniz.

türkiyede alım yapabileceğiniz btcturk ve paribu.

-binance borsasindaki yatirimim istediğim fiyata geldi, nasıl türk lirasına cevirebilirim?

binance'den paribuya oradan da banka hesabına para cekebiliriz.

binance'de funds > deposit withdrawals’a gelip örneğin bitcoin çekecekseniz, bitcoin satırında yer alan withdrawal’a tıklayip, amount kisminda gonderilecek bitcoin miktarını belirliyoruz.
simdi adress kısmını doldurmalıyız. bu adresi bitcoin’i göndereceğiniz siteden aliyorsunuz. bizim örneğimizde paribu’dan btc işlemleri > bitcoin yatırma > yeni adres oluştur’u kullanarak adresimizi oluşturup binancedeki adress satırına yapıştırıyoruz. bir süre sonra binancetaki bütün bitcoinlerimiz paribu hesabımıza geçecek. paribu’dan türk lirası çekme menüsüyle gönderdiğiniz bitcoinlerin tl karşılığını banka hesabınıza gönderebilirsiniz.

-ne kadar yatırım yapmalı?

öncelikle halihazırda 2 tip inanış var.
1)daha çok yükselecek, 100.000$ seviyelerine gelecek.
2)bitcoinde bir balon var, çöküş olacak şeklinde.
zaman içinde hangisinin doğru olduğunu göreceğiz. ancak evini arabasını satıp buna yatırmak çok mantıklı görülmüyor. kişisel olarak kaybetmekten üzülmeyeceğiniz miktarda alım/yatırım/bulut madencilik yapmanızı öneririm.

tabi aslında her yatırımda olduğu gibi yatırımınızı sepet yapmanızda fayda var.
sepet yapmak paranızı inandığınız/güvendiğiniz birkaç şeye yatırarak dalgalanmalardan etkilenmemek demektir. gerçek dünyadan örnek verirsek dövize yatırım yaparken 1000$ ve 1000 euro almak gibi düşebilirsiniz. yani bitcoin dışındaki alt coinlere de yatırım yapabilirsiniz. ethereum, zcash, litcoin, iota, ripple gibi. bence zcash ve ripple için büyük potansiyel var.

yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar